Випущена IDE RustRover з безкоштовною Non-Commercial ліцензією

08.07.2024

За вісім місяців після анонсу публічної попередньої версії JetBrains офіційно випустила RustRover, спеціалізовану IDE для розробки Rust. Новий реліз містить безліч виправлень помилок та представляє нову модель ліцензування, яка включає безкоштовний план для некомерційного використання.

JetBrains буде видавати безкоштовні ліцензії на основі системи честі, хоча вони залишають за собою право використовувати більш строгий підхід пізніше. Кордон між комерційним та некомерційним використанням може бути складним для визначення, і JetBrains заявляє, що знадобиться платна ліцензія, якщо використовується RustRover «для отримання прямої чи непрямої комерційної вигоди чи грошової компенсації». Це включає створення контенту або освітніх матеріалів, які не надаються у вільному доступі. Комерційна ліцензія також потрібна, під час роботи над проектом з відкритим вихідним кодом у межах своєї повсякденної роботи, для консультацій чи інших платних послуг.

На відміну від інших IDE JetBrains, RustRover не постачається з виділеною опцією передплати. Щоб використовувати RustRover на комерційних умовах, розробникам необхідно купити індивідуальну підписку All Products Pack, яка включає 12 IDE та додаткові інструменти та профільники.

Слід зазначити, що використання некомерційної ліцензії для IDE JetBrains означає, що ви не можете вимкнути збирання статистичних даних. Однак, за словами JetBrains, збір статистики повністю анонімний і не дозволяє відстежувати користувачів, що має відповідати вимогам GDPR.


Звертайтеся, будь ласка, з питаннями про покупку програмних продуктів JetBrains в компанію «ФОРТ СОФТ» за електронною поштою: [email protected] або за телефоном: +380(44)-333-8268.

  • Розкажіть друзям:
Дивитися всі новини
05.09.2024
Потужні оновлення Uspacy
Відбувся реліз нових можливостей української платформи для внутрішніх комунікацій компаній.
Детальніше
27.08.2024
JetBrains оновив усі IDE
Популярний серед розробників виробник ПЗ випустив поновлення 2024.2 для всіх IDE.
Детальніше
btn Смотреть другие новости